Kopen: opgerold bladerdeeg in pakje, 4 kaaskroketten, 4 eieren, groenten (al mals of om mals te maken), eventueel nog wat (verse) kruiden
Verwijder de roosters en spullen die je niet nodig hebt uit de oven. Plaats het rooster dat je gaat gebruiken op de goede hoogte (is gewoonlijk in het midden).
Bladerdeeg uitrollen (op het onderliggende bakpapier laten) en in een ronde, platte bakvorm leggen (de randjes wat aandrukken)
Oven voorverwarmen: 10 minuten op 180 graden (in heteluchtoven)
Gaatjes in het deeg draaien met vork (tegen het opblazen van het deeg in de oven, kan je er ook nog wat zware onbrandbare dingen opleggen, bv keukenspulletjes van steen of ijzer die je er na het bakken terug van het deeg neemt)
Ovenwanten en hittebestendige pannenonderlegger klaarleggen op tafel
Deeg in oven laten bakken
Na 10 minuten het gebakken deeg in de taartvorm uit de oven nemen (met de ovenwanten en dan op de pannenonderlegger zetten)
4 kaaskroketten verwarmen in een pan (gebruik een spatel uit kunststof als je dat in een anti-aanbakpan doet)
Gesmolten kaaskroketten in een grote mengkom overgieten (ze hoeven niet helemaal platgebakken te zijn)
4 eieren doorheen mixen (wel met het snijstuk, niet met het mengstuk met de rondes)
Kruiden (vers gesneden/geknipt of gedroogd) kunnen er ook nog onder gemixt worden als je dat wenst
Giet het mengsel over het gebakken deeg
Malse groenten (gekookt of gestoomd of uit blik) op het mengsel bovenop de taart leggen (voetselder uit blik is hier een leuke voor)
25 min in de oven laten bakken op 180 graden (als de korst te snel te bruin wordt kan je er nog aluminiumfolie opleggen)
Als de tijd om is, open dan voorzichtig de oven en haal de groententaart eruit (let op: ovenwanten, onderlegger)
Laat de oven wat openstaan om af te koelen, zowel qua ruimte als qua tijd (verwittig je huisgenoten dat je de oven gebruikt(e)!)